Politika zasebnosti in izjava o varstvu osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov je družba:

MD SVETOVANJE, d.o.o.
Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana
E: gdpr@infocenter.si

Družba MD SVETOVANJE d.o.o., ki je upravljalec spletne trgovine veleMARKET.si, se zavezuje, da bo vse pridobljene osebne podatke hranil in obdeloval v skladu z GDPR ter trenutno aktualno in veljavno slovensko zakonodajo (Zakonom o varstvu osebnih podatkov – ZVOP).

V družbi MD SVETOVANJE d.o.o. (upravljalec spletne trgovine veleMARKET) je pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov (DPO):

Kristina Pavli

E: kristina@infocenter.si

Osebne podatke pridobimo na naslednje načine:

  • ob naročilu izdelkov v spletni trgovini;
  • ob registraciji uporabniškega računa;
  • ob telefonski komunikaciji s stranko;
  • ob osebni komunikaciji s stranko;
  • ob e-poštni komunikaciji s stranko;
  • ob prijavi na e-novice;
  • preko komunikacije na družbenih omrežij.

Za potrebe opravljanja storitev podjetje Virtual IT d.o.o. (spletna trgovina veleMARKET.si) zbiramo, obdelujemo ter shranjujemo naslednje podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • elektronski naslov,
  • uporabniško ime,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • telefonsko številko,
  • ostale podatke, ki jih kot uporabnik prostovoljno vnesete v obrazec na spletnem mestu veleMARKET.si

Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji naročila / povpraševanja / prijave / registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli obdelati.

Podjetje MD SVETOVANJE d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesete kot uporabnik naše spletne strani.

Naročilo v spletni trgovini
Osebne podatke uporabimo za obdelavo vašega naročila. Podatke uporabimo za izdajo računa in obdelavo dostave. Brez vaše izrecne privolitve vpisanih podatkov v prihodnje ne uporabljamo.

Uporabniški račun
V uporabniškem računu hranimo osebne podatke za katere smo dobili predhodno privolitev uporabnikov. Osebne podatke lahko uporabniki spreminjajo in jih v vsakem trenutku tudi izbrišejo.

E-poštna komunikacija
Osebne podatke uporabimo za obdelavo vašega kontakta preko e-pošte. Brez vaše izrecne privolitve osebnih podatkov v prihodnje ne uporabljamo. V primeru prijave na naše e-novice pa podatke uporabimo za občasno obveščanje o naših novostih, akcijah in nagradnih igrah.

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP) in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR):

  • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila;
  • dobaviteljem posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila;
  • dobaviteljem in pooblaščenim serviserjem, v kolikor reklamacije ali vprašanja urejate preko nas;
  • izvajalcem plačil (npr. Paypal, Paywiser, Valu …);
  • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
  • z vašo izrecno privolitvijo pa lahko podatke posredujemo tudi družabnim omrežjem.

Vaših podatkov ne posredujemo nepooblaščenim osebam ali drugim osebam v namene oglaševanja.

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate naslednje pravice:

  • dostopa do vaših osebnih podatkov in njihovo kopiranje.
  • do dopolnitve ali popravka vaših osebnih podatkov, če so ti nepopolni ali netočni.
  • do izbrisa vaših osebnih podatkov, zlasti če niso več potrebni za namene, zaradi katerih so bili zbrani, ali so bili obdelani nezakonito ali so bili obdelani na podlagi vaše privolitve, pa ste privolitev preklicali in ne obstaja druga pravna podlaga za njihovo obdelavo.
  • do prenosa osebnih podatkov k drugemu upravljavcu, kadar je to tehnično izvedljivo.
  • do omejitve obdelave vaših osebnih podatkov, zlasti če oporekate njihovi točnosti – in sicer za obdobje, ki nam omogoči preveriti točnost vaših osebnih podatkov; če je obdelava nezakonita, pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov; če je potekel rok hrambe podatkov, vi pa jih potrebujete za uveljavljanje pravnih zahtevkov.
  • podana soglasja za obveščanje lahko kadarkoli prekličete.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu: kristina@infocenter.si. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije
Zaloška 59, 1000 Ljubljana
E-pošta: gp.ip@ip-rs.si

Vsaka podana izrecna privolitev za določen namen obdelave ima pri nas obdobje hrambe: do preklica.

Zakonska obdelava iz 6.b člena GDPR – obdelava je potrebna za izvajanje pogodbe (obdobje hrambe: 10 let), ali za izvajanje ukrepov na zahtevo takega posameznika pred sklenitvijo pogodbe (obdobje hrambe: 5 let).